Blog Pécs

2017.júl.07.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Egy cigányember története késsel-villával

Egy remekművű kés is elénk kerül

Balogh Zoliéknál mindig jó a falat, kellemes a társalgás és hűsítő az ital. Most is a pécsi, mediterrán kiskert hűvösében eszegetünk a fügefa árnyékában.
- Hanem az új barátom, a Misi, az fantasztikus figura! – mondja Zoli. Olyan késeket készít, hogy eláll a lélegzetetek!
És két falat között mutatja is az egyik remekművet.

Tovább

Az összes pécsi tanfolyam egy helyen

A tanfolyamkereső pécsi ága

Útjára indult a tanfolyamkereso pont com, s ezzel lehetővé vált, hogy az ország összes, engedéllyel rendelkező tanfolyamáról pontos képünk legyen.
A pécsi és Pécs-környéki polgárokat persze elsősorban a pécsi tanfolyam választék érdekli, hiszen ide jutnak el legkönnyebben, akik valamilyen kurrens szakma megszerzésére áhítoznak egy-egy OKJ-s képzés keretében, vagy a már meglévő szaktudásuk mellé egy újabbat is felvennének, hogy erősítsék pozíciójukat a munkaerő piacon, vagy, hogy megélhetésüket biztosítsák egy kelendőbb szakmai képesítés megszerzésével.

Tovább

Pécsett szerkesztik: Jóljárok Magazin

Járjon jól egy jó magazinnal

Több, mint egy évtizede működik a Pécsett szerkesztett Jóljárok Magazin. Látogatói egy része az ingyen apró, az egyszerű és gyors kezelhetőség miatt kedvelik, megint mások a Szolgáltatóház ajánlásai miatt, de legeslegtöbben az online magazin Hírek,céghírek rovatát kedvelik.
Éppen ezért a rövid honlap bemutatást is ebből a rovatból merítjük.

Tovább

Hogyan vadásszuk le szombaton a polgárokat

A bünti az nagyon megy Pécsett

Az új stratégia a közterületeseknél Pécsett:
Pénteken a postás olyankor viszi ki az ajánlott leveleket, amikor az emberek többsége dolgozik, tehát nem veszik át a küldeményeket.
Ezért aztán szombat délelőtt a jónép (jelentős mennyiségű autótulajdonos autóval) beszalad a postára a leveléért. Egyesek tudni vélik, hogy a parkolásnál 5 perc türelmi idő van (hihihi, pedig nincs), mások meg két-három percért eleve nem akarnak fél órát fizetni.
Na, ezeket lesből könnyen le lehet vadászni és szép pótdíjakat lehet kivetni rájuk.
Így aztán - a posta és az önkormi együttműködéséből adódóan - ezen az egy helyen, a főposta előtt, egy délelőtt alatt szép pénzt lehet bevasalni.
Amiből aztán az önkormi vezetőinek szép autókat lehet majd vásárolni...

Autószerviz ajánló, Pécs: Pannon Hunter

Árkosi Attilánál a Pannon Hunterben

- Ha gondom van a Ford Focusommal, akkor elsősorban a Magyar Ford Focus Klub honlapjára megyek, ötleteket lesek el és a problémákat igyekszem magam megoldani - mondom Árkosi Attilának, a Pannon Hunter műhelyvezetőjének, a Fordok és minden más gépjárművek professzorának.
Attila nagy szemeket mereszt rám, hiszen ő is tudja, (meg én is), hogy olyan még nem volt, hogy a számítógéphez idomult ujjaimmal én bármilyen fordos problémát megoldottam volna, kivéve azt, hogy ezekkel a szóba került ujjakkal ne nyomnám meg a telefonomon a gombokat és ne hívnám a Pannon Huntert, hogy Attila, van egy kis baj, nem töröl az a gumis izé az orrom előtt vagy ilyesmi.

Tovább

Fűben-fában patika

Pécs híres patika-csoportja, a Sipo Patikák halad a korral. Mi másnak is tudhatnánk be, hogy a régi honlap helyén egy komplex patika webáruházat találunk.
Így aztán már nem feltétlenül kell a pécsieknek elgyalogolniok a legközelebbi Sipo patikáig, összegyűjtve a kívánt nem vényköteles termékeket, akár ingyen kiszállással is hozzájuthatnak az orrcseppjükhöz, a vitaminjaikhoz sőt a kozmetikumjaikhoz is!

bioderma-akcio.JPG

Ráadásul ezekhez a kozmetikumokhoz folyamatos akciók keretében is hozzájuthat az ország bármely tájáról a látogató.
Így örömmel találkozhat a világhálón szörföző lány vagy asszony a híres Bioderma készítményekkel, a most futó akció keretén belül például hihetetlenül kedvező áron, akár 50%-os kedvezménnyel.
De ha erről lemaradna valaki, akkor sem kell bosszankodnia, mert ezen a linken át folyamatosan eléri a Bioderma termékek akciós lelőhelyét:
> Bioderma akció

Persze könnyen lehet, hogy Ön inkább a Vichy termékekért rajong, ilyen fajta krémet szeretne, s most becsapva érzi magát, hogy a Biodermáról zengünk itt jelentős árkedvezményt dalolva. De szomorúságra semmi ok, az akciós Vichy termékek webhelyét is megmutatjuk, íme:
> Vichy akció

Címkék: patika, Bioderma, Vichy

Egy kis keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás sokakat érdekel

Keresőoptimalizálás: segítséget nyújtó honlap született

A keresőoptimalizálás, az elmúlt évek alatt tapasztaltam - sokakat érdekel.
Nem csoda ez, hiszen aki a neten (is) él, blogot vezet vagy honlapot, az éppen azért teszi ezt, hogy gondolatai, áruja esetleg eszméi minél több emberhez jussanak el!

Tovább

Ételosztás rászorulóknak Pécsett

A szükség immár rendszeressé tette Pécsett, hogy áldozatkész civilek, akiknek nincs semmiféle pártkötődésük, valamint DK-sok, a Liberálisok tagjai és szimpatizánsai ételosztást tartsanak.
Ez most, karácsony közeledtével is így lesz.

etelosztas.jpg

2015 december 13-án a pécsi Kertvárosban, a Diana téren, 20-án,az Uránbányász téren kerül sor ilyen akcióra.
Mint azt a Liberálisok képviselőjétől tudom: 300 adag babgulyást osztanak ki hússal, aztán még gyerekjátékokat és gyümölcsöt is.
A szervezők kérik, hogy aki adományokkal tud segíteni, az tegye ezt meg.

***

Korábban a témában:

Csodazongora és ételosztás

Címkék: ételosztás, Pécs

A Flekken Étterem

Pécs: Flekken Étterem

flekken-etterem.JPG Decemberben lót-fut a család, a háziasszony sem a főzésre koncentrál igazán, még hétvégéken sem, mert bronz-ezüst-aranyvasárnap követi egymást, jaj, mit is vegyünk még, hol szerezzük be a fát...
Szóval szalad a nap és ilyenkor milyen jól jön, ha beülünk pár percre a Flekken Étterembe, ahol főztek a mi háziasszonyunk, feleségünk, barátnénk helyett is és 700 forintért bőséges menüt tesznek az asztalra. (Sőt, diákoknak, nyugdíjasoknak csak 650 Ft.)
De vihetjük is az ételt, ha van éthordónk, sőt házhoz szállításban is utazik a pécsiek egyik kedvenc étterme, a Kórház tér közelében, a Hungária úton.
A belső átalakításon átesett étterem előnyei a helyiek és a turisták számára:

  • bőséges étlap, itallap az interneten
  • olcsó, ízletes, bőséges menü
  • csoportoknak kedvezmény
  • házhoz szállítás
  • online rendelés
  • kártya és utalvány elfogadó hely

Kipróbáltuk: a kiszolgálás udvarias, az étel pedig finom!
Próbálja ki Ön is, ha pécsi, vagy ha Pécsett jár:

PS. A hely ideiglenesen szünetel.

Címkék: étterem, Pécs

Magyar házhoz magyar ajtót

Pécs: magyar ajtó van

- Ne már, hogy ajtó ügyben is elkezdjünk magyarkodni! - mondhatná valaki. De aki ezt mondaná, az nem látott még kínai ajtót, igazi biztonsági bejárati ajtót, amelynek beépítéséről hosszú regékbe kezd minden ajtót beépítő iparos, miközben óriási verejtékek gördülnek az arcukról és hangos huppanással koppannak a földön.
- A kínai ajtót egyszerűen nem lehet jól beállítani - mondja megint számos mester.
De hagyjuk a szavakat, s nézzünk meg inkább egy orosz videót, hiszen a kép többet mond ezer szónál a kínai ajtóról is:

De hagyjuk a "kici occó" kínai ajtókat és nézzünk körbe egy igazi magyar ajtókat kínáló honlapon, a Pécsi Ablak ajtó oldalán.
Egyébként az ajtó azért is fontos szerkezet, mert aki belép valahová, az legelőször is az ajtónkkal találkozik, azon kopog vagy amellett nyomja a csengőt, hogy bebocsájtást nyerjen. Így aztán nem mindegy, hogy a biztonság mellett milyen is a nyílászáró szerkezetünk.
És persze egy-egy házon belül is találkozunk ajtókkal, szépekkel-csúnyákkal egyaránt. Párnázott főnöki ajtótól a belátást biztosító üveges ajtóig számtalannal.
Na de nézzük a pécsi példát, hogy magyar ajtó (esetleg osztrák vagy német) kerüljön a magyar házakba :-)
> Ajtó

Címkék: ajtó, Pécs