Pécs - Tűzugrás táltos alpolgármester nélkül

A június 23-án és 24-én megrendezésre kerülő pécsi Folknapok alkalmával tűzugrás is a programba került, de ez itt Pécsett sokkal satnyább kiadása lesz az ugor ősök tiszteletének, mint Debrecenben.

Hetedhét országra szóló netbarátom, a Basahalom Boulevard saját "hasábjain" számolt be arról, hogy a cívis város táltos alpolgármestere maga vezeti az Alföld fővárosában a tűzugrást.

Látván, hogy Pécs messze elmarad a tűzugrási gigantomániában, árva politikus sincs - a program szerint - a tűzugrálás körül, azonmód tüzet okádtam, s kérve kértem a jó debreceni polgárokat: adják kölcsön a babiloni vagy mittudoménmilyen ősökre hivatkozó finnugró-tűzugró táltos alpolgármestert!

De nem adták!

Búbánat ide, búbánat oda, marad politikus nélkül az egész pécsi folknapos kóceráj. (Minél több ilyen jellegű kéretik országszerte!)

Azt persze nem tudom, hogy a radarellenes népek eltáncolják-e a megnyitón, miképpen a POSZT és a Könyvhét megnyitóján, a Nem kell a sugárbetegség, édes egykomám c. számot.
Hogy pedagógusok nem fognak örömtáncot lejteni, az viszont biztos. Csütörtökön ugyanis újabb hetvenvalahánynak mondott búcsút a fenntartó önkormányzat.

Szóval ma és holnap ne zavarjatok: táncolni mentem!

Csók: El Lobo - A farkas

És akkor édes kicsi galambom, még egy sóhajtás a XVIII. PÉCSI FOLKNAPOK - Nemzetközi Népzenei Fesztivál eseményeiről:

Szexuális zaklatás, Pécs.

A folk nagyasszonyai