Blog Pécs

2019.júl.12.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Tiszta víz: a víztisztítás nyomában

Pécsi víz

Forró nyári napokon a vízről persze, hogy folyók és tavak jutnak eszünkbe. A víztisztaság kérdése is a Balaton, a Velencei- és a Tisza-tó valamint a Duna és a Tisza, vagy Baranyában az orfűi strand körül forog - vajon fürödhetünk-e egészségügyi szempontból az általunk frissülési szándékkal felkeresendő helyen.
Ám a víz tisztasága a mindennapokban az ivóvíz tisztaságát jelenti.

Tovább

A masszázstól a nem-masszázsig

bowen-technika-bejarat.JPG

Masszázs vagy nem-masszázs? - ez itt a kérdés. 

Pécsett számos helyszínen kínálnak masszázs szolgáltatást, s ezek számtalan fajta-féle technikát képviselnek és ajánlanak. Ám találunk kifejezetten nem-masszázs eljárást hirdető helyet is, úgynevezett Bowen technikával működő szalont.

Tovább

Miért nem Pécs?

Széchenyi tér.jpg

Pécs, Széchenyi tér

Olvasom a Napi.hu-n:

"A Pest megyei Monoron már elindult az az okosváros pilotprojekt, amelynek sikere az egész ország képét átrajzolhatja. Intelligens köztéri mosdók, a gyerek iskolalátogatásáról sms-t kapó szülők, okospadok és -zebrák is színesítik a terveket..."

Egy kicsit bosszankodom, mert Pécs már sok-sok évvel ezelőtt képes lett volna okos-várost teremteni!

Tovább

Pécsi borvidék: a legfiatalabb borász arannyal indul

ermes-borok.jpg

A Gáspár Pincészet egy arany és egy ezüst minősítéssel indul

A fiatal borász titka

Vajon mi a titka a Pécsi borvidék legfiatalabb borászának, Gáspár Szabolcsnak, hogy már az első évjáratú borai is olyan izgalmas nedűnek számítanak, hogy nagyszerű minősítést és dicsőséget szereznek neki?

Tovább
Címkék: bor, pincészet, Pécs

Leszerelték a szocializmus vaslovait

vaslo-eltavolitas.JPG

Pattog a szikra, ahogy a vaslovat megszabadítják a talpától

Még a múlt év végén bejelentette a pécsi önkormányzat, hogy végleg leszámol a szocializmussal, vagyis annak hátrahagyott, veszélyes játékszereivel.
És tényleg így történt, ma bő létszámú biokomos csapat jelent meg a szükséges felszereléssel és a házunk alatt álló szocialista vaslovat, szikrázó örömmel eltávolították.

Tovább

Beszámoló a Mikulás Világkongresszusról

Még a Krampusszal is cimborált a Pécsi Mikulás, hogy jó hírünket kelthesse Dániában

Néhány napja adtunk hírt „A Mikulást repülőn látták” címmel arról, hogy többen bizony a nagy fehér szakállúval találkoztak a Koppenhága-Budapest repülőúton.

A Mikulás Kongresszus magyar nagykövetétől, a Pécsi Mikulástól azóta megtudtuk:

Tovább

A Mikulást repülőn látták

Nyáron Mikulás?

mikulas-repulon.JPG

Olvasónk által küldött fénykép bizonyítja: a Télapó velük utazott a repülőn

Olvasóinktól kapott információ alapján a minap a Mikulás a Koppenhága-Budapest repülőjáraton utazott. Győri, tatabányai, budapesti, pécsi, de még felvidéki olvasónk is jelezte, hogy a Télapót látta, így a nyár kellős közepén. Mi mást tehettünk volna, utánajártunk a hírnek.

Tovább
Címkék: Mikulás, Télapó

Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Ki vagyok én?

Ha Ön beiratkozik egy továbbképzésre, teljesen életszerű, hogy egy kérdőív első oldalán megkérdezik az Ön nevét, címét, elérhetőségeit.
A kérdőívvel Önnek nem is lesz semmi problémája, hiszen teljesen hivatalos, az első oldalon csupa fontos és megbízható címer, logó fogadja, íme:

hivatalos.JPG

Tovább

A pécsi lakatfal titkos kódja

szives-lakat.JPG

A lakatfal rejtélyes aurája

A pécsi lakatfal mély, világgá kürtölt, ám olykor nagyon is rejtett, "halálos" szerelmek titkainak tudója.
Ám azon magam is meglepődtem, hogy a lakatfal szerelmekből összeforrt aurája ezernyi dolog megfejtésére, leírására is alkalmas, csak ismerni kell a kódot!

Itt van például a mostani március tizenötödikei ünnep. Ki hitte volna, hogy a lakatok titkos kódja képes elmondani a történteket?! Vagy maguk a lakatok is megtartották az ünnepet?

Tovább