Blog Pécs

Utolsó kommentek:

vispisti 2018.04.15. 16:46:03

Ha jelentkeznék erre a förtelemre, természetesen a " migráns " lenne a megfelelő válasz. Sokadik generációs vagyok, mert az őseim kb. ezer évvel ezelőtt migránskodták ide magukat a távol-keleti sztyeppékről. És legalább olyan veszélyesek voltak, m int a maiak. Elűzték, kiirtották az itt élő népesket, majd végigrabolták az akkori Európát. Mi is a hírünk a világban ? A magyarok nyilaitól, ments meg Uram minket ! Attila, Isten ostora. Stb. Ezt a kort a magyar történelemírás nemes egyszerűséggel a " kalandozások kora " címmel illeti azt, amikor egy addíg itt ismeretlen barbár népcsoport tett. Megjegyzem, akkor a kereszténység, már 1000 éve s volt.
Lehet Sorosozni, migrás-simogatózni, tessék tudomásul venni, hoy az akkor nem éppen békésen elfoglalt területnek - mai nevén Magyarország - én is a lakója vagyok és ez a hazám.
Pont.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

sinus67 2018.04.15. 13:54:58

Nagyon nagy baj van odafönt a toronyban! Ez már nagyon beteg!

@Tisztességes Természettudomány:
Aki harmadik országból érkezve jogszerűen tartózkodik bármely európai országban, az menekült, oltalmazott, stb. Aki meg nem azt visszaküldték, vagy kapott letelepedési és/vagy munkavállalási engedélyt.
A "migráns" az a hazájukat bármilyen okból elhagyók gyűjtőneve. Rendesen emigráns. Tudod!? Nem minden rovar bogár!
Ha európából elvándorlási hullám indulna el pl. az amerikai földrészre és a nemzetközi konvenciók és az adott ország törvényei szerint mondjuk a magyarokat, németeket, svédeket és a dánokat fogadhatnák be ha igazolják ezt, a többieket meg, mondjuk terrorgyanú miatt kitiltják és visszab@sszák. Milyen szarul esne nekünk magyaroknak, ha az adott ország fidesze összemosna minket azokkal, akiknek kívül tágasabb. Belőlünk csinálna kampányt, de közben - tekintve, hogy a törvény lehetővé teszi - szép csendben befogadna bennünket.
Befogadna, de rohadt szarul esne, ha összemosnának a kitiltottakkal.
Bakker! Most jut eszembe, ha az USA lenne az a bizonyos befogadó ország, akkor pár mostani 2/3-os prominens személy is vissza lenne toloncolva, mert kivándorlási hullám esetén a "diplomata útlevél" nem érvényes!

Érted ugye?

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2018.04.15. 10:20:44

@Tenkes Kapitánya:
Önkéntes kérdőív a hozzászólók részére:
- Ön
a.) gazdasági előnyök miatt jött ebbe az országba?
b.) gazdasági előnyök miatt megy el ebből az országból?
c.) egy háborúban meg akarták ölni és ez elől menekült a családjával ide?
d.) vagy bajt okozó migránsként jött öregasszonyokat megerőszakolni?

A lényeget tekintve, mint marginalizálódott személynek, ilyen problémáim vannak!
Félreértések elkerülése végett, nem a programot megvalósító szervezettel, nem a programmal, hanem ezzel a kettes számú oldallal van a baj!

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 10:10:02

Ezeket tekintik hátrányos helyzetűnek. Nem értem, mi ebben a baj, de sikerült már megint belekötni valamibe teljesen értelmetlenül.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Európai téridő 2018.04.15. 08:42:19

@Bognár L: A migráns az a bevándorló lenne, teljes alakban immigráns. De 2015-ben "valakik" összemosták az illegálisan belépőt a szabályos útiokmányokkal belépőkkel, a menekült státuszt nem is kérelmezőkkel, vagy akik ügyük elbírálására vártak. Az illegálisok is azzal verték ki a biztosítékot, hogy nem is kérelmezték státusuk legalizálását, vagy nem akaródzott kivárniuk a hivatalos eljárás befejezését. Röszke, Keleti pu., gyalogmenet az autópályán. Vélelmezett felbujtók vannak, miattuk lesz Stop soros. Az EU-pályázaton bárki, aki az országban tartózkodik, valamilyen jogcímen, részt vehet. Valszeg ezért került bele a migráns is a kérdőívbe, tételezzük fel, nem az EU kérésére.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2018.04.15. 08:23:25

@Tisztességes Természettudomány: Ha ez így van, akkor vajon a fordító vagy a fordítást megrendelő a "marginalizálódott személy"? Vajon a menekült miért lesz a kormánypropagandában gyilkossá nemesített migráns?

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

arabok balrol 2018.04.15. 08:09:57

Alap hogy mostantól minden ürlapon rajta kell lennie hogy valaki migráns, sorosbérenc, illetve maga Soros-e. Ezt trükkkösen úgy kérdezzük meg ki filantróp.

Ez volt a Fidesz kampány egyik alap ígérete, és már be is tartották. Ezért is ment a 2xem a Fideszre.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Tisztességes Természettudomány 2018.04.15. 08:09:07

Rá lehet jönni, hogy a "hátrányos élethelyzetben levők" listáját az EU állítja össze, és teszi kötelezővé minden országnak a lista használatát a pályátokban. Egy 2012-ben indult pályázaton nem volt kérdés, hogy rákérdeznek a fogyatékossággal élőkre. Ma, 2018-ban már nem kérdés, hogy rákérdeznek a migránsokra. Az EU állandó szereplői lettek.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Európai téridő 2018.04.14. 23:34:33

Kicsit alaposabban utána kellett volna nézni, ki tartotta szükségesnek ezeket a kérdéseket egy EU-s pályázatnál. Ez így kevés.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

élhetetlen 2018.04.14. 22:17:44

@David Bowman: „Aki be tudta fizetni rogánnak a beugrót, az aligha a te nyugdíjadra pályázik.”. Egy, nem biztos, hogy aki bejön a letelepedésivel, az gazdag. Nem tudod, kinek a pénzével jön, és miért. Sőt, vannak országok, ahol kölcsönt lehet felvenni rá, mert Magyarország majd visszafizeti. A másik, hát igen, ha tömegrobbantást szervez valaki, az egészen más, mintha elvágja a torkodat, ezt belátom, csak azt nem, hogy miből gondolod, hogy a csóró, egy gatyában bejött migránsok hozták a bombát a fenekükön, és nem a besétált „pénzemberek” veszik rá a csórókat akár zsarolással, akár ígérettel a terrorcselekményekre? És úgy hallom, becsussant pár nemzetközileg kőrözött bűnöző is. Persze, ők sem Magyarországon keresztül akartak bejutni az EU-ba, itt akarnak élni, befektetni, stb. Csak kérdezem.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

agarik 2018.04.14. 20:58:35

Engem a "pályakezdő" definiciója fogott meg.

Mert vegyük, hogy évvesztes vagyok. Tehát 7 évesen kezdem az általánost.
Most tegyük fel, szakközépben végzek érettségit. Akkor az 8 + 4 + 1-2 év (nem tudom mostanában mennyi). Tehát Példaszereplő 20 évesen szerez ÉRETTSÉGIT. Aztán elmegy felsőoktatásba, mert mégis sikerül neki, vegyünk egy nagy levegőt és legyen ORVOS, esetleg jogász - szóval az 7 év.
27 évesen épp elvégezte az iskoláit. Ő soha nem pályakezdő?

De egyáltalán: felsőoktatást még ha soha nem bukik, akkor is 25 évesen végzi, és akkor még csak nem is évvesztes.

Valami nem stimmel a törvénnyel, Állambácsi megint két századdal ezelőtt él...

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2018.04.14. 20:19:04

@Hozzászólok:
- Várjuk meg az önként jelentkező tanfolyamokat!
- A hajléktalannál is érdekesebb talán ez a válaszlehetőség: marginalizálódott személy! Még jó, hogy a nemi identitásra nem kérdeznek rá, az is meglehetősen hátrányos megítélés alá esik Magyarországon.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Hozzászólok 2018.04.14. 20:14:41

jo lenne tudni milyen tanfolyam is ez. kerdezik meg a hajlektalant is. azon nem sertodott meg?

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2018.04.14. 19:58:30

@David Bowman: A háború, az öldöklés elől menekülők összességét nem vádolhatod azzal, hogy gyilkos szándékú emberekből áll! Vagy ennyire hat rád a két éve zajló goebbelsi propaganda?

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

David Bowman 2018.04.14. 19:54:32

Aki be tudta fizetni rogánnak a beugrót, az aligha a te nyugdíjadra pályázik. Lehet, hogy felrobbantja az Európa Parlamentet, vagy gyémántot csempészik nagyban, de nem fogja elvágni a nyakadat jártadban- keltedben.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

zsurzsenka 2018.04.14. 17:57:48

Olasz-csángó-zsidó-tót(?) büszke migráns vagyok. Nem is tudom, hogy bírok tükörbe nézni. Ja, egy kétharmados ismerősöm szerint én a hasznos migránsok csoportjába tartozom. Mert ilyen kategória is van már.

Bejegyzés: Hivatalos kérdőíven: Ön migráns?

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2016.01.07. 20:17:12

Gyakran Ismételt Kérdések:

Bigfater:
mindig is szerettem volna világhírű lenni! Mit tegyek? :)))

Bognár László:
Kedves Bigfater!
Világhírűnek lenni cseppet sem nehéz dolog. Kezdd el terjeszteni, hogy az vagy - el fogják hinni neked! Nekem, a világhírű keresőoptimalizálónak elhiheted! :-)
Óvnék attól, hogy a keresőoptimalizálást folyamatos versenynek vegye valaki!
Ugyanis pszichológusok szerint a folyamatos versenyhelyzet egyik alapköve lehet a depressziónak. Így aztán a keresőoptimalizálásból élő egyed, aki folyamatosan harcban áll a neten, folyamatos kényszerben, hogy ügyfelei honlapjai élen álljanak (ezzel kel, ezzel fekszik, ezzel hál és ezzel álmodik), az hamar eljuthat arra a pontra, hogy kézbe vegye az optimalizátorát és durr!
Ám ez ellen is van orvosság a pszichológusok szerint: sok Bigfater-írást javallanak továbbá Myrtille Sörkertjébe tett kirándulásokat is!

Bejegyzés: Egy kis keresőoptimalizálás

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2014.11.01. 00:25:51

@annamanna: Az a jó a mostani - egyébként nem jó helyzetben -, hogy legalább gondolkozunk ezeken a kérdéseken.
A kapitalizmusban "üzlet a világ".
Magyarország örömmel fogadta a multikat, a 90-es években varázsszó volt a befektető meg a knowhow. Addig tetszettek a multik, amíg munkahelyeket teremtve tényleg létrehozták a korszerű hálózatokat (példádnál maradva pl. az iszonyú pénzekbe kerülő és magas műszaki tudást igénylő mobilhálózatokat, melyeket saját erőből nem hozhattunk létre), de amikor profitot termel nekik a befektetésük (ezért csinálták), akkor ágazati különadóval csapoljuk meg őket.
Ha Magyarországot mindenütt utálják már kiszámíthatatlansága miatt, ha nem jön több befektetés - akkor nagyszerű Észak-Korea lesz a nagy magyar puszta, ahol meztelen fenékkel örülhetünk annak, hogy sikerrel vertük ki a multikat.
A történethez persze az is hozzá tartozik, hogy Kelet-Európa a gazdasági fejlődés félperifériáján foglal helyet, így a külföldi cégeknek óriási versenyelőnye van. De az az út, amelyen az Orbán kormány megy, láthatóan zsákutcába vezet. (Keleti nyitás, Eu-ellenesség stb.)
A konkrét helyzetről pedig a bejegyzésben elmondtam a véleményem.
De nem győzködni akarlak - "találd ki" magadnak a saját meggyőződésed, miközben tiszteled másokét!

Bejegyzés: Net@dó és korsz@kváltás

annamanna 2014.11.01. 00:09:41

@Bognár L: oké, de itt olyan világcégekről van szó, mint mondjuk a vodafone.
Nekem igazán furcsa, hogy egy jelentéktelen ország miniszterelnöke packázhasson olyan cégekkel, amik világszinten nyilván sokkal több bevételre tesznek szert, mint az egész magyar államháztartás.
Valójában én ezt egyáltalán nem értem.
Mármint az nem fér a fejembe, hogy hogy létezik, hogy a cégek, ha akarják, ezermilliárdjával lopják az adót (a vodafone-nál kisebb volumenű cégek), és erre a min. elnök csak megvonja a vállát; más esetben pedig totál tehetetlennek tettetik magukat? Olyan cégóriások, mint a vodafone, vagy mint az amcsi olajcég, tehetetlenek Orbánnal szemben? Nincs érdekérvényesítő képességük?
Ez hogy létezik?
A kapitalizmusban állítólag a tőke határozza meg a politika irányát. A vodafone-nak ne lenne elég tőkéje?
Nem hiszem, hogy tehetetlenek, és nem hiszem, hogy olyan cégek érdekeiért, mint amilyen a vodafone, nekem kéne utcára vonulni.
Ha a vodafone nem tudja elérni, amit akar, akkor én érjem el neki?
Ha a vodafone-nak nincs érdekérvényesítő képessége, akkor nekem van? És attól van, hogy az utcán ordítozok, hogy "Ki nem ugrál, adót fizet" meg "Monnyon le" meg "Nem lesz netadó" és hasonlók?
Én majd kiharcolom azt, amit a politikusok és a cégek nem tudnak kiharcolni?

Mármint ez szerintem egyáltalán nem lefutott ügy, nem hiszem, hogy tényleg visszavonnák az ötletet.

De ha annyi nem elég a demokráciához, hogy minden politikus, minden cég, az EU-s politikusok és minden fórumon minden magánember azt mondja, hogy ne vezessék be, mert ez tönkreteszi a gazdaságot, elvágja a jövőt, súlyos károkat okoz - szóval ha ennyi nem elég, akkor majd pont az lesz elég, ha az utcán üvöltözök?
Akkor az még demokrácia?
Akkor én, mint tüntető még demokratikus vagyok, vagy már nem? Mert már erőszakkal akarom rákényszeríteni az akaratomat arra, aki erőszakkal akarja rám kényszeríteni az akaratát?
Melyik ponton van fölmondva a demokrácia, és ha mondjuk a vezető egyoldalúan felmondja a demokráciát, akkor válaszul én is viselkedjek úgy, mint aki erőszakkal akar elérni valamit a kormánytól? Válaszul én is legyek erőszakos?
Üvöltve követeljem a demokráciát?
Ez nem fából vaskarika?

Mi a megfelelő út?
Ezért jutott eszembe az, mentő ötletként az, ami szerintem még belefér a demokráciába - a cégek passzív rezisztenciája az állammal szemben.

Bejegyzés: Net@dó és korsz@kváltás