TERMÉK BEMUATÓ CIKKEK, AJÁNLÓK. WEBÁRUHÁZAK KÍNÁLATA. SZOLGÁLTATÁS BUDAPEST. HONLAP OPTIMALIZÁLÁS

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

Munkalehetőségek Pécs városában

2023. május 12. - seoweb

munkalehetoseg-pecsen.jpgPécs Magyarország egyik nagyvárosa, és számos munkalehetőséget kínál különböző iparágakban. Képünk senkit ne tévesszen meg: elsősorban magasan kvalifikált szakemberek számára adódó állásokra gondoltunk.

Néhány példa Pécsen elérhető munkalehetőségekre:

Egészségügy. Pécsett több nagy kórház és egészségügyi intézmény található, így az egészségügyi területen számos munkalehetőség adódik, beleértve az orvosokat, ápolókat, egészségügyi szakembereket és adminisztratív munkatársakat is.

Oktatás. E városban található a Pécsi Tudományegyetem, amely számos oktatási és kutatási lehetőséget nyújt. Itt munkát találhatnak egyetemi oktatók, kutatók, de adminisztratív pozíciók is elérhetők az egyetem területén.

Gyártás és ipar. Pécsett található néhány nagyobb ipari vállalat, amelyek változatos elhelyezkedési lehetőségeket kínálnak a gyártás, a feldolgozás és az elektronikai ipar területén. Ilyen lehetőségeket találhatnak a gépészek, mérnökök, gyártósori munkások és más ipari területeken jártas szakemberek.

Üzleti és szolgáltató szektor. A városban számos kereskedelmi és szolgáltató vállalat működik, amelyek különböző pozíciókat kínálnak az értékesítés, a marketing, az ügyfélszolgálat, az emberi erőforrások és az adminisztráció területén.

Informatika és technológia. A városban található IT-szolgáltató vállalatok, fejlesztő cégek és startupok álláslehetőséget kínálnak az informatikai szakembereknek, programozóknak, rendszergazdáknak és más technológiai területeken jártas szakembereknek.

Pécs és állásai. A város jelene és múltja

Pécs megyei jogú város az ország délnyugati részén terül el, a Pécs járás mellett Baranya megye székhelye, központja. Területét tekintve a Dunántúl legnagyobb, valamint hazánk ötödik legnagyobb települése; a hét regionális centrum egyike.

pecs-tortenelme.jpg

A térségben a rómaiak még a 2. század elején alapítottak egy várost Sopianae néven, ekkor ezt a vidéket kelta és pannon eredetű törzsek lakták. Ezt követően, a 4. századra a létrehozott település tartományi székhellyé, valamint a korai kereszténység egyik kimagasló központjává vált. Azt az ókeresztény temetői építményegyüttest, mely ebből a korszakból származik, Az UNESCO 2000-ben a világörökség részévé nyilvánította.

Pécs püspökségének megalapítása közel ezer évre, 1009-re tehető; ezt Szent István király hozta létre. A városban alapította meg Nagy Lajos király 1367-ben az ország első egyetemét, ami egyébként ma is az ország legnagyobb létszámmal működő egyetemi intézménye, a maga közel 34 ezer hallgatóval. A középkor idején Pécs az ország egyik jelentős művészeti, kulturális központjává nőtte ki magát, ez Janus Pannonius püspök nevéhez fűződik.

A város közel 150 évig állt török hódoltság alatt, az ebből az időszakból fennmaradt építészeti emlékek megőrzésére nagy gondot fordított a település. Pécs a hódoltság ideje után, 1780-ban szabad királyi városi rangot kapott Mária Terézia királynőtől. Ennek az eseménynek eredményeként indult el a város fejlődése a polgárosodás, valamint a gazdasági innováció terén. Majd a 19. század első felében ment végbe egy jelentősen felgyorsult iparosodási folyamat; mely következtében a pécsi Zsolnay porcelán, az Angser orgona, továbbá a Littke pezsgő világhírűvé váltak.

A megyeszékhely mindig is soknemzetiségű településnek számított, több mint két évezredes történelme során nemzetiségek tradíciói ötvöződtek, valamint számos kulturális réteg rakódott egymásra. Több nemzet, köztük a horvátok, a szerbek, a svábok, a pirézek és a romák ma is békében élnek egymás mellett. Pécs a 2010-es évben megkapta az Európa kulturális fővárosa címet is.

allas-pecs.jpg

Érdemes Pécs kapcsán megemlíteni, hogy kedvező éghajlata, zegzugos kis utcái, a folyamatosan megújuló Sétatér, a Széchenyi urca, a Mecsek-oldal gondozott kertjei, valamint a város pezsgő, színes nyáresti társasági élete különleges mediterrán hangulatot kölcsönöz a településnek, mely igen vonzó célponttá teszi a turisták számára.

Gazdaságát tekintve, a sokáig az egyik legnagyobb munkáltatónak számító Elcoteq üzem 2011-ben – a termelés befejezésének indoklásával- mintegy 1500 alkalmazottat bocsátott el. Pécs munkanélkülijeinek száma egyre magasabbá vált a gazdasági válság ideje alatt. A 2013-as évben, a hallgatói létszám csökkenése miatt a település legnagyobb létszámot foglalkoztató létesítménye; a Pécsi Tudományegyetem is elbocsátásokba kezdett. A Zsolnay gyár is bejelentette, hogy csődközeli állapotba került, 

Ennek ellenére állás Pécs városában és annak vonzáskörzetében bőven található a legkülönbözőbb munkaterületeken. Legutóbbi álláshirdetések Pécsett:

  • karbantartó lakatos
  • villamosmérnök
  • gépészeti irányító
  • márkabolti értékesítő
  • webáruházi futár
  • alkalmazásüzemeltető
  • hálózati villanyszerelő
  • csomagoló műszaki áruházba
  • használtcikk-kereskedő
  • laptopszervizbe műszerész
  • termékbemutató marketinges
  • betanított könnyű fizikai munkás
  • termelési és műszaki vezető
  • folyamatmérnök
  • márkabolti értékesítő
  • árukiadó
  • pénzügyi asszisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://blogpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr8218122234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PECS-ENYÉMET MEGSÜTÖM. Pecsova erről-arról. Újraközlő és archiváló blog. Sellő a pecsétgyűrűn

süti beállítások módosítása