TERMÉK BEMUATÓ CIKKEK, AJÁNLÓK. WEBÁRUHÁZAK KÍNÁLATA. SZOLGÁLTATÁS BUDAPEST. HONLAP OPTIMALIZÁLÁS

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

Mit jelent a skorbut?

2023. szeptember 26. - seoweb

mit-jelent-skorbut.jpgA skorbut egy vitaminhiány-betegség. Méghozzá a C-vitamin (aszkorbinsav) hiányos étrend tudja okozni.

Mi tartalmaz C-vitamint?

Friss gyümölcsök, főként a déli gyümölcsök, a narancs, a citrom, a grapefruit, míg a zöldségek közül a káposzta és a burgonya.

Fontos, hogyha túlfőzzük az ételeket, azok sokat veszítenek a vitamintartalmukból.

Ha szokásos, vegyes étrend szerint étkezünk, akkor nincs okunk aggodalomra. A probléma akkor van, ha olyan diétát folytatunk, ami teljesen kiiktatja a C-vitamin tartamú ételeket, italokat.

Ebben az esetben gondoskodni kell arról, hogy étrendkiegészítők formájában jusson a szervezetünk C-vitaminhoz.

Kik a leginkább veszélyeztettek?

A hajléktalanok, az egyedül élő idős emberek, az alkoholisták és a tápszerrel táplált csecsemők azok, akik a legnagyobb rizikótényezőt jelentik vitaminfogyasztás szempontjából.

Miért fontos a C-vitamin?

Alapvető szerepe van a bőr, az izmok és az érfalak kötőszövetének fenntartásában. A hiánya esetén az erek elgyengülnek, a lábak és a karok bőrfelülete alatt kiterjedt bevérzés alakulhat ki. Így gyermekek és felnőttek esetében egyaránt akár komolyabb ínyfertőzés is felléphet.

Súlyosabb esetben akár vérszegénység is kialakulhat, ami végzetes következményekkel is járhat.

Mit tegyünk, hogy minél több C-vitamin jusson a szervezetünkbe?

A változatos étrend, a sok friss zöldség és gyümölcs fogyasztásával vihető be a legkönnyebben a szervezetünkbe. Ha nyersen nem szeretjük annyira, akkor még párolva is megmarad a vitamintartalma a zöldségeknek, de főzni nem ajánlott.

TUDTA?

Régen a hajósok voltak a leginkább veszélyeztettek, mert hónapokon át a vizeken voltak és nem juthattak elegendő C-vitaminhoz. A C-vitamin feltalálása Szent-Györgyi Albert nevéhez köthető.

Aki folyamatosan fogyókúrázik és minél több mindent megvon magától az van a legnagyobb veszélynek kitéve. Ha Ön is azok közé tartozik, akik mindent megtennének, hogy lefogyjanak, ezért megvon magától minden falatot, akkor most jó hírünk van! Kaphatók olyan fogyasztószerek, amelyek mellett nem kell sanyargatnia magát, mert segítenek, hogy kevesebbet egyen és a kevesebb kalóriának hála elkezdjen fogyni.

Ön is tud tájékozódni a témában, az interneten, ha rákeres az „eredeti sibutramine 20mg rendelés” címszóra, akkor sok hasznos információ fog szembe jönni, hogy mire számíthat, milyen hatást várhat el! Sibutramine 20mg néven kiváló minőségű termékeket találhat

Éljen Ön is hosszú és egészséges életet, úgy, hogy közben jól érzi magát a bőrében!

A bejegyzés trackback címe:

https://blogpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr4818222575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PECS-ENYÉMET MEGSÜTÖM. Pecsova erről-arról. Újraközlő és archiváló blog. Sellő a pecsétgyűrűn

süti beállítások módosítása