TERMÉK BEMUATÓ CIKKEK, AJÁNLÓK. WEBÁRUHÁZAK KÍNÁLATA. SZOLGÁLTATÁS BUDAPEST. HONLAP OPTIMALIZÁLÁS

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

Pergola a kertben, terasztetőn

2023. május 10. - seoweb

pergola-terasz-teto.jpg

Tetőn, teraszon, télikertben is építhető pergola

Tematikus fórumokon kertépítők kérdezik: tetőteraszon pergola építése lehetséges-e? Szakember válasza: igen, de néhány tényezőt figyelembe kell venni. Éspedig:

  • A pergola mérete és formája illeszkedjen a terasz alapterületéhez és stílusához,
  • anyaga ellenálljon az időjárásnak és a kártevőknek, például alumínium, fém vagy fa,
  • alapja stabil és szilárd legyen, például beton vagy kő,
  • tetőzete megfelelő árnyékolást és védelmet biztosítson a nap, az eső vagy a hó ellen, például polikarbonát, poliészter; sűrű növényzet is nyújthat védelmet,
  • tudni kell: a pergolaépítés engedélyköteles a helyi építési szabályok szerint

pergola-teraszon.jpg

Lakóházunk mellett a beépített terasz és télikert különlegessége lehet az otthonunkban létesített pergola. Ha kertünkben árnyékos ülőhelyet szeretnénk létesíteni, vagy esztétikai szempontból egy kopott tűzfalat el akarunk tüntetni, jó szolgálatot tehet az egyéni tervezésű építmény.

Sok esetben döntő szempont a pergola tömege. Könnyebb anyagokat kell használnunk, ha tetőkerti különlegességnek szánjuk, mert ha nagyon nagy lesz a tetőterhelés, növekednek az építési költségek. Ezen kívül célszerűen kell megoldanunk a pergolának a tetőkert, télikert talajában vagy terasz alapjában való rögzítését. Ha tetőkertet létesítünk, ügyelnünk kell arra is, hogy a pergola tövénél folyamatos legyen a tetőszigetelés, nehogy az oszlopok mellett beszivárgó víz kárt okozzon a födémszerkezetben.

A pergola méreteinek meghatározásakor ne csak az ülőhelyek, az út stb. szélességét vegyük figyelembe, hanem a növények számára is hagyjunk 20 × 20 cm-t. A belmagasság 200-210 cm-nél ne legyen alacsonyabb.

Kertünk díszét készíthetjük csak fából, fa és vas kombinációjából vagy csak vasból.

Teraszon a fapergolák tartóoszlopai, gerendái és szarufái is fenyőfából készülnek. A gyalult gerendák általában nehézkesebbnek hatnak, mint a rönkfából készültek. A pergolák faanyagát kenjük be felületvédő alapozóval, ezután fessük, illetve lakkozzuk le. A vascsöveket feketére, az íves pergoláét fehérre fessük.

Pergola a kertben a pihenés zavartalanságáért, a kellemes időtöltéshez. A kerti terasz beépítése és/vagy a télikertépítés befejeztével egy kellemes pergolát is tervezhetünk, mely alatt kényelmesen olvashatunk, pihenhetünk és tölthetjük az időnket a legnagyobb nyári melegben is.

Kulcsszavak Google-kereséshez: műanyag télikertek gyártása, ház - lakás kert építés, lugas, polikarbonát terasztető.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr8118092506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PECS-ENYÉMET MEGSÜTÖM. Pecsova erről-arról. Újraközlő és archiváló blog. Sellő a pecsétgyűrűn

süti beállítások módosítása