TERMÉK BEMUATÓ CIKKEK, AJÁNLÓK. WEBÁRUHÁZAK KÍNÁLATA. SZOLGÁLTATÁS BUDAPEST. HONLAP OPTIMALIZÁLÁS

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

Virtuális jelentése - virtualitás

2023. július 19. - seoweb

 Mit jelent: Virtuális valóság. Virtualizálás és virtualitás jelentése

Mit jelent az, hogy virtuális?

virtualis_jelentese.jpgA latin eredetű kifejezés magyarul eredetileg azt jelenti, hogy valami látszólagos, azaz nem valódi, kézzel nem fogható, nem tényleges, hanem csak elképzelt, lehetséges, a valódit utánzó, annak tűnő. Vagyis látszólagos dolog, amely valami valódit helyettesít, amelyet a valódi helyett elfogadunk, használunk. A materiális világban létező valaminek a nem valóságos, de arra erősen emlékeztető, annak funkcióit részben vagy teljesen ellátó dolog.

A valóságos és a virtuális közti viszony meglehetősen bonyolult, de a jobb megértés kedvéért felhozhatjuk a pénzeszköz fogalmát: egy méregdrága szervergépnek az árát pénzben fejezzük ki: a kisebb köteg papírpénz egyfajta virtuális érték, amely önmagában csak szépen nyomtatott papírlapok sorozata, és azzal realizálódik, ha ellenében átvesszük a gépünket.

Az internet technológia rohamos XX-XXI. századi fejlődésével a "virtuális" szó fogalmi jelentése meglehetősen kiszélesedett. Beszélünk például a számítógépek virtuális memóriájáról... Sőt.

Manapság szinte mindent olyasmit virtuálisnak nevezünk, ami egy webfelületen megjelenik valóságosra emlékeztető módon:

az e-book voltaképp virtuális könyv, a digitális periodika virtuális folyóirat, a skype-tanácskozás virtuális konferencia, a kedvenc Dalí-festményeinket bemutató weboldal: virtuális képgaléria.

E szemléletet jól mutatja az is, hogyan határozza meg a fogalmat 2023 júliusában a Google Bard nevű mesterséges intelligenciája. Kérés:

Definiáld a kifejezést: virtuális

Bard:

A virtuális fogalom egy olyan dologra utal, ami nem valós, hanem digitálisan létezik. A virtuális dolgok a számítógép képernyőjén vagy más elektronikus eszközön jelennek meg, és nem léteznek a fizikai világban. Például egy virtuális világ egy számítógépes program, amely olyan környezetet hoz létre, amelyben az emberek virtuális formában léphetnek interakcióba egymással. Egy virtuális valóság headset egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy egy virtuális környezetet látjanak úgy, mintha a való világban lennének.

A virtuális dolgokat számos célra használják, például:

  • Oktatás: A virtuális dolgokat használják az oktatásban, hogy az emberek új dolgokat tanuljanak. Például egy virtuális kórházi környezetet használhatunk az orvosi hallgatók számára, hogy tanuljanak a kórházi környezetről és a műtétekről.
  • Reklámozás: A virtuális dolgokat használják a reklámozásban, hogy az embereket a termékek és szolgáltatások megvásárlására ösztönözzék. Például egy virtuális boltot használhatunk az emberek számára, hogy virtuálisan böngészhessenek és vásárolhassanak termékeket.
  • Szórakozás: A virtuális dolgokat használják a szórakoztatás céljából, hogy az embereket szórakoztassák. Például egy virtuális valóságba léphetünk, hogy más emberekkel játszhassunk, vagy egy virtuális koncertet nézhetünk meg.

A virtuális memória a számítástechnikában

virtualis-szerver-vpsegy olyan technológia, amely lehetővé teszi a számítógép számára, hogy a merevlemezt használja ideiglenes memóriaként, ha a RAM nem elegendő. Amikor a számítógépnek több memóriára van szüksége, mint amennyi RAM-ja van, a VM lehetővé teszi számára, hogy a merevlemezre helyezze át a nem használt adatokat. Amikor a számítógépnek szüksége van ezekre az adatokra, akkor a virtuális memória visszatölti azokat a RAM-ba.

Laptopon a virtuális memória beállítása a Windows rendszerben a következőképpen történik:

  1. Nyissa meg a Rendszer tulajdonságait.
  2. Kattintson a "Specifikációk" fülre.
  3. Görgessen le a "Specifikációk" listán, és kattintson a "További rendszerinformációk" linkre.
  4. A "Rendszer összetevői" ablakban görgessen le a "Memória" szakaszig.
  5. A "Virtuális memória" területen kattintson a "Virtuális memória beállítása" linkre.
  6. A "Virtuális memória" ablakban ellenőrizze, hogy a "Automatikus méretezés" jelölőnégyzet be van-e jelölve. Ha nem, akkor jelölje be a jelölőnégyzetet.
  7. Kattintson az "OK" gombra.

A virtuális memória méretét a Windows automatikusan beállítja, így általában nincs szüksége arra, hogy módosítsa a beállításokat. Azonban, ha problémákat tapasztal a számítógépe teljesítményével, megpróbálhatja megnövelni a VM méretét. Ezt RAM M mennyiségének kétszeresére állíthatja be.

Fontos megjegyezni, hogy a virtuális memória nem helyettesíti a RAM-ot, ideiglenes memóriaként használható, és nem olyan gyors, mint a RAM. Ha nem elegendő RAM-ja van a laptopján, akkor a virtuális memória nem fogja tudni jelentősen javítani a teljesítményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr5018172088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PECS-ENYÉMET MEGSÜTÖM. Pecsova erről-arról. Újraközlő és archiváló blog. Sellő a pecsétgyűrűn

süti beállítások módosítása