TERMÉK BEMUATÓ CIKKEK, AJÁNLÓK. WEBÁRUHÁZAK KÍNÁLATA. SZOLGÁLTATÁS BUDAPEST. HONLAP OPTIMALIZÁLÁS

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

TERMÉK BEMUTATÓ BLOG

Télikert építés Budapesten, teraszbeépítések

2023. április 03. - seoweb

palmahaz-pecs.jpgPálmaház, Pécs. A pécsi Tudományegyetem (PTE) botanikus kertje

Híres télikertek Magyarországon

Néhány híres régebbi és mai magyarországi pálmaház, oranzsárium, növényház és télikert közül a következők említhetők:

Régebbiek:

  • Grassalkovich-kastély. A gödöllői Grassalkovich-kastélyhoz tartozó télikertet gróf Grassalkovich Antal építtette az 1800-as évek elején. A télikertet 1973-ban újították fel, és azóta is az egyik legnépszerűbb látnivaló a kastélyban.
  • Párizsi Nagyáruház. Az 1910-ben épült budapesti Párizsi Nagyáruház neoklasszicista stílusú télikertjét az épület eredeti tervezője, Baumhorn Lipót tervezte.
  • Esterházy-kastély télikertje. A kismartoni (ma Ausztria) Eszterházi kastély melletti télikertet az 1800-as évek elején építették, és azóta is a kastély legszebb látványossága.

telikert-esterhazy-kastely.jpgNyaranta kiköltöztetik a melegkedvelő növényeket a szabadba, télre visszaviszik az üvegépítmény védelme alá

Mai télikertek:

  • Füvészkerti tropikárium. Az ELTE Füvészkert egyik leglátványosabb látnivalója a Tropicarium, amely egy modern, üvegházas épületben található, és az egzotikus növények és állatok mellett akváriumokat is tartalmaz.
  • Gellért Szálló. A Budapest belvárosában található Gellért Szállóhoz tartozó télikert a 20. század elején épült, és azóta is egy elegáns, stílusos helyszín.
  • Fényes fürdő. A budapesti Fényes fürdő építését 1913-ban kezdték el, és a fürdőhöz tartozó növényház egy modern, üvegházas épületben található, amelyet a fürdő felújítása során teljesen átépítettek.

Nyár a télben, kert a házban, szoba a teraszon

A zord télbe is nyári nyári hangulatot lopó conservatory a természet közelségét biztosítja annak, aki rászánja magát egy üvegszoba létesítésére. Célszerű a lakással egybenyithatóan kialakítani mondjuk a nappalihoz csatlakozó teraszon (a földszinten) vagy az emeleten, akár egy nagyobb erkély beépítésével.

Télikertépítésnél különféle ablakszerkezetek kerülhetnek kialakításra abból a célból, hogy az oldalfelületek nagyrészt átlátszóak legyenek a napsugarak számára (tudniillik ez biztosítja az üvegházhatás révén a helyiség felmelegedését). A nagy felületű fix ablaktáblákon a kilátás zavartalan, míg a különböző módokon nyíló ablakok esetében a túlmelegedés megelőző nyári szellőzés oldható meg szakszerűen és kényelmesen. Árnyékoló roletták és spanyolfalak is védhetik növényeinket a túlhevüléstől. De a befogott hőre szükségünk van!

A házzal egybeépített télikert javítja a lakás hőháztartását

Budapesten és környékén, valamint Pécsett számos vállalkozás kínál építőipari szolgáltatást. Megtervezik és legyártják az üvegház elemeit, majd beszerelik a helyi adottságoknak és a megrendelő kívánságainak megfelelően. 

Ha Önnek van egy déli fekvésű bejárati terasza, nagy alapterületű emeleti erkélye, oszlopos verandája vagy széles lépcsőfeljárója, akkor a beruházás nem jelentős, viszont lakásának komfortja nagyban növekszik - egy új szobát, kellemes tartózkodási helyet nyer - és még mediterrán, karibi, szubtrópusi  növényeket is nevelhet.

Családi házzal, lakással egybeépített télikertek előnyei. Üvegház létesítése, terasz beépítés - szobakert, növényház kialakítása, berendezése.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr1918092466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

PECS-ENYÉMET MEGSÜTÖM. Pecsova erről-arról. Újraközlő és archiváló blog. Sellő a pecsétgyűrűn

süti beállítások módosítása